Kredi Notuna itiraz veya Findeks Risk raporuna itiraz nasıl yapılır
0

Başvurusunu yaptığınız kredilerin büyük bir bölümü kredi notu nedeniyle reddedilmektedir. Banka kredi notu nedir başlıklı yazımızda kredi notunun ne olduğunu hatırlayabilirsiniz. Türkiye kredi notu ortalaması 1.400’tür. Bu kredi skorunun altında olan kişilerin kredi notunu nasıl arttırabileceklerini veya hiç kredi notu olmayan birinin nasıl kredi notu oluşturabileceği konusuna birkaç yazımızda değinmiştik. Bu yazımızda da kredi notu nasıl düzeltilir ya da kredi notu itirazı nasıl yapılır konusuna değinmek istiyoruz.

Bankacılık sektöründe kredi değerlendiren kişilerin en çok duyduğu konulardan biri de gecikmeye düşen kredilerin ödendiği bilgisidir. Öncelikle şu bilginin yeniden altını çizmek gerekir. Eğer kredi gecikmesi 2 gün bile aksamışsa KKB notunuza iki gün bir dönem olarak yansımaktadır. Bu bilgiden yola çıkarak iki günlük gecikme ile otuz günlük gecikmenin kredi notunuz açısından hiçbir farkının olmadığını söyleyebiliriz. Peki gerçekten kredi notunuzda görünen gecikme, ödemiş olduğunuz bir krediye ya da kredi kartına aitse ne yapmalısınız?

Kredi Notuna itiraz edilir mi?

Yapmış olduğunuz gecikmeli ödemeler Bankanız tarafından otomatik olarak KKB’ye bildirilir. Periyodik olarak güncellenen kredi notunda bir daha çıkmaz ve kredi notunuz gecikmeli olarak aldığınız kredi notunun üzerine çıkar. Yalnız bazen ödeme yapmış olduğunuz Bankanın sistemsel hataları nedeniyle KKB’ye bildirilmediği ve ödeme yapmanıza rağmen KKB notunuzda yapmamış gibi göründüğünüz durumlar söz konusu olabiliyor. Bu durumda kredi notunuza itiraz edebilirsiniz.

kkb itiraz nasıl yapilir
KKB itirazı KKB’nin resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Aynı web sitesi üzerinden daha önce yapmış olduğunuz kkb itirazı sorgulama işlemi de yapılmaktadır.

Kredi Notuna nasıl itiraz edeceğim?

Kredi notunuza iki şekilde itiraz edebilirsiniz.

  1. Banka Aracılığı
  2. KKB Resmi Sitesi

Findeks Risk Raporuna itiraz nasıl yapılır sorusunun da yanıtını vermiş oluyoruz. Bankanızdan talep edeceğiniz kkb itiraz formu doldurulup yine Bankanız üzerinden kredi notunuza itirazınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu form matbudur. Dolayısı ile kkb itiraz dilekçe örneği işlem özelinde gerekmemektedir. Diğer taraftan KKB resmi web sitesi üzerinden de findeks risk raporuna itiraz edebilirsiniz. Bunun için öncelikle findeks risk raporunuzu almalısınız. Raporun nasıl alındığına ilişkin yardımı findeks risk raporu nasıl alırım yazımızda bulabilirsiniz. Daha sonra KKB resmi web sitesine girerek (http://www.kkb.com.tr/risk-raporu.aspx) RİSK RAPORU İTİRAZ GİRİŞİ adımından Rapor Referans No, TC kimlik No ve e-posta adresiniz bilgilerini doldurarak ilgili kkb puanı itiraz işlemi gerçekleştirilebilir. Buradaki referans numaraları (kkb kayıt referans numarası nedir) findeks risk raporunda bulabileceğiniz numaralar olduğu için öncelikle findeks risk raporunu almalısınız. Yapmış olduğunuz itirazın sonucu başvuru esnasında vermiş olduğunuz e-posta adresine gelecektir. Bu işleme bazı bankalar mides ismini vermektedir. (mides nedir?)

Findeks Risk Raporu itiraz sorgulama nasıl yapılır

KKB resmi web sitesi olan http://www.kkb.com.tr/risk-raporu.aspx adresinde Risk Raporu itiraz sorgulama bölümünden rapor referans numarası alanı doldurularak daha önce başvurusunu yapmış olduğunuz sürecin sonucunu öğrenebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.